2019-07-23
Logga To your health
TO YOUR HEALTH är vår serie av ekologiskt
groddade 
bönor, linser, ris och mjöler.

 To Your Health groddade produkter som vi introducerar på den skandinaviska marknaden, har under senare år blivit mycket populära på den amerikanska marknaden.

 Det är många fördelar med groddade produkter.
När man groddar ett korn, så kan man säga att man i princip förvandlar det till en grönsak. Stärkelsen bryts ner till enkla sockerarter som lättare bryts ner i kroppen och leder därmed till en bättre matsmältning. Vid groddning bryts den naturligt förekommande fytinsyran ner, denna hindrar kroppen att ta upp många nyttiga näringsämnen.

Groddingen gör alltså att dessa lättare tas upp av kroppen.
 Smaken förbättras också och blir mer nötaktigt, man får en bättre enzymaktivitet, vilket är positivt för de goda bakterierna i tarmen. Dessutom ökar mättnadskänslan då groddade produkter ger en lägre GI respons än konventionella.

 Själva groddningsprocessen är enkel. Kärnan lägges i blöt under kontrollerade former, och den får gro. Den torkas därefter skonsamt och packas hela eller i malen form. To your health använder en skonsam metod som bevarar alla vitaminer, mineraler och enzymer som utvecklas under groddningsprocessen.
 
Sortimentet består av bönor, linser, ris, havregyn samt vetemjöl och glutenfritt fullkornsrismjöl.
Samtliga produkter i sortimentet är ekologiska.